Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. heinäkuuta 2016

RUSAKKO The European hare (Lepus europaeus)Rusakko oli eilen taas päivällä pihassa. Nyt se ihmetteli pihasaunan edessä. Kun pupu huomasi meidät ikkunasta, se pomppi mansikkamalle.

 Kävelin ulos hiljakseen katsomaan mitä jänis touhuaa. Se istui mansikkamaalla suojaverkkojen päällä, ja söi maasta isännän kitkemiä nahistuneita voikukanlehtiä.
Rusakko huomasi minut ja pomppi kiireesti muutaman metrin eteenpäin, pensasaidan toiselle puolelle.

Tämä pupu taitaa olla pieniinpäin. On niin mahdottoman pullea, ja oudon mallinen vatsa! Saa nähdä suunnitteleeko pesää pihalle, vai miksi rusakko on viihtynyt pihassa nyt monta päivää.

6 kommenttia:

 1. Voi miten söpö! Meillä oli vähän aikaa sitten rusakko pihalla melkein joka päivä, mutta nyt en ole nähnyt sitä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää on, kun rusakot on päivisin pihalla. Etsiikö ne turvaa, vai miksi ne viihtyvät ihmisten silmien alla? Vieressä on isot metsät ja pellot, missä voisi puputkin olla. Kivahan niitä on seurata, kunhan tyytyvät voikukkiin ja apilaan. Luulen että tämä eilinen pupu saa pian poikasia. Se voi vaikka etsiä pesäpaikkaa pihalta pensaiden suojasta. Pitäisi oikeastaan katsoa näkyykö koloja missään. Olisi se aika jännää, jos pikku pupuja ilmestyisi pihaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hello Bob;-) Brown hares is pretty nice to follow, as long as do not eat in the garden with trees, shrubs and commercial crops. Best regards

   Poista
 3. Oh! hare?
  I've never seen a live hare.
  All were killed by hunters.
  I think it's murder.
  Greetings.
  Lucja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Lucja-Maria! Here is seen a lot of brown hares. For some reason, they will now appear in the yards of several times, also during the day. It seems that they seek refuge in the yards. Greetings

   Poista