Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. toukokuuta 2017

LINTUJA KATSOMASSA Birds watching


 Hiljaista oli lintulamikkoilla. Lokkeja, haapanoita, taveja, nokikanoja, tukkasotkia ym. Mutta ei mitään mielenkiintoista. Ajettiin autolla lammikoiden toiseen päähän tiirailemaan.

 Ruskosuohaukka kierteli etsimässä päivällistä. Se lensi kaislikoiden, risukoiden ja veden päällä, edestakaisin aluetta.
 Kiitos haukka! Johan näkyi lintuja,-) Tyhjältä näyttävältä alueelta, paljastui aikamoinen määrä lintuja. Oli metsävikloja, taivaanvuohta, lapasotkia ym.

Jostakin ilmestyi varis, joka lähti jahtaamaan ruskosuohaukkaa. Se teki syöksyjä haukkaan päin, ja kävi nykimässä pyrstösulkia. Haukka siirtyi vähän kauemmaksi, ja varis luovutti takaa ajon.

Vähän ajan päästä, ruskosuohaukka ilmestyi taas pyörimään pientä aluetta ympäri. Lintu ei ehtinyt olla alueella kovinkaan kauaa, kun yksi töyhtöhyyppä hermostui haukkaan.

Töyhtöhyyppä syöksyi ilmassa kiinni haukkaan, kovalla vauhdilla moneen kertaan. Haukka luovutti.

Haukan jahtaaminen kesti todella pitkän matkaa, mutta töyhtöhyyppä sai kun saikin ruskosuohaukan häädettyä alueelta.

2 kommenttia:

  1. Olipa paljon eri lajeja! Petolintu saa aina aikaan liikettä muiden lintujen joukossa. Urheasti emolinnut puolustavat poikasiaan... kerran kuvasin kun merikotka söi lennossa lokit poikasta ja emo jahtasi sitä, höyheniä lenteli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on aika kaameaa katsoa, kun jotakin eläintä tai lintua syödään. Mutta eihän eläimillä ja linnuilla ole muuta mahdollisuutta.

      Poista