Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. kesäkuuta 2017

ORAVA The red squirrel (Sciurus vulgaris)Viikko sitten orava meni keittiön ikkunan takaa. Oravalla oli suussa tummanruskea " mätä omena" Siltä se ensin minusta vaikutti. Tarkemmin kun ajattelee, nyt ei edes ole puissa mätiä omenoita. Suussa oleva pallleroinen oli vielä oravan värinen. Eli olisiko orava siiränyt poikaset toiseen pesään.

Tästä tapahtumasta meni muutama päivä, kun katselin kasvimaalle päin. Orava loikkasi viereisestä koivusta kesäkurpitsan kasvatuslaatikkoon, ja sillä oli suussa iso "pallo".

 Minä kiireesti kuvaamaan eläintä. Samassa oravan suussa oleva "pallo" lensi maahan. Orava juoksi salamana koivunrunkoa ylös, ja jonkun naapurin kirjava angorakissa perässä koivunrunkoa oravan perässä.
Minulle tuli hätä, että nyt se kissa syö oravan. Ei muuta kuin ulko-ovelle hätistämään kissaa pois.
Tukeva kissa roikkui koivun rungossa kynsillään, ja katseli kun minä ilmestyn ovelle.
Kissa luikki karkuun häntä pitkällään pensasaidan toiselle puolelle.
Orava tuijotti minua koivun latvasta.
Katsoin oravan pudottamaa "palloa". Näkyi olevan täynnä jostakin kerättyä eristettä, narua ja karvoja.

Naapurissa tehdään remonttia, olisiko orava ollut keräilemässä tarviketta sieltä. Karva pallo jäi nurmikolle, orava ei ole tullut sitä hakemaan.

4 kommenttia:

 1. Orava saattaa siirtää poikaset, viime keväänä meillä siirsi autotallin vintiltä poikaset muualle, kun laitoimme jenkkiauton ekan kerran käyntiin :D! Niin käy melkein joka kevät. (V8 moottori pitää vissiin liian kovaa ääntä :D!)
  Kerää kyllä kaikenmaailman materiaalia, minulta yritti kerran raahata hallaharson mukaansa, mutta 2 x 5 m harso oli jo hieman liikaa pienelle oravalle, teki kyllä pitkään töitä sen kimpussa, ennenkuin luovutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä konsti karkoittaa oravia! Jo on ollut hassu orava orava;-))

   Poista