Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. maaliskuuta 2014

PALJON OLI NÄHTÄVÄÄ TÄNÄÄN

Aamulla kylän perille, katsomaan näkyisikö niitä eilisiä hanhia enää. Ennen kun oltiin perillä pellolla, yhdessä puussa näkyi jokin iso lintu. Lähti lentoon juuri kun olin saamassa kameraa esiin. Harmaa iso pallopäinen lintu. Tuli mieleen pöllö, linnun muodosta.


Pellolla ei ollut enää kuin muutama kanadanhanhi. Myös joutsenten määrä oli vähentynyt. Palokärki huusi jossakin kaukana.
Jatkettiin matkaa, ja yhden pellon vieressä menevällä tiellä, sähkölangalla istui tämä pöllö. Saatiin kuvata ihan alapuolella, eikä pöllö ollut moksiskaan, sanoi vaan huu.


Pari joutsenta näkyi yhden pellon laidalla. Auton vierestä ponkaisi juoksuun rusakko. Hätäsestään sain otettua kuvan, tosin pupu näkyy ihan pienenä.


                                                  Töyhtöhyyppiä on paljon pelloilla.


Ajettiin Lyöttilään tarkistamaan sikäläisiä peltoja. Muutama joutsen, rastaita, kottaraisia, ja kaksi sepelkyyhkyä, siinä sen ajelun tulos.
Käännettiin auto yhden hiekkatien päässä. Tiellä näkyi jokin, ajattelin, että johan on iso oksa tippunut tielle. Isäntä, että maassa lojuu pesäpallomaila. Molemmat huomattiin yhtä aikaa, että varren päässähän on sorkat kiinni! Mistä ihmeen se on joutunut tielle, ja minkä eläimen sorkat?


Lähdettiin ajelemaan Kausalaan päin. Hieman Iitin golfkentän jälkeen, näkyi yksi kurki. Lensi matalalla, ja laskeutui puiden takana olevalle pellolle. Maatilatorin takana pellolla näkyi joutsenia, tien toisella puolella oli 4 kanadanhanhea ruokailemassa.
Urajärvellä oli muuten vielä pilkkijöitä.


Joutsenien kanssa samassa kohtaa, yhdessä ojassa jäällä, tepasteli sinisorsa pariskunta


Päästiin Kirkkojärven rannalle, ja parkkeerattiin auto, lähelle pihlajaa. Isäntä sanoi että harmaaselkätikka huutelee. Minäkin nousin autosta, ja kuulin tikan äänen läheltä. Katseltiin mistä ääni tulee.
Äänihän tuli auton edestä olevasta pihlajasta! Ennen kun molemmat saatiin kamerat esille, ja lintu kunnolla näkyviin, harmaaselkätikka otti siivet alle, ja lensi kauemmaksi oleville männyille. Kyllä harmittaa, kun ei saatu kuvia!
Meidän kylässä oli kaksi vuotta samanlainen tikka, mutta sitten yksi vuosi se vaan hävisi.


Kirkkojärvi on jo osittain sula. Kaislikossa, ja vedessä uiskentelee paljon sorsia, koskeloita ja telkkiä.
Paju pensaikossa näkyi kaksi kerttusta. Ei ehditty katsomaan mitä lajia, kun piiloituivat niin nopeaa.


Oli aika lähteä kotia päin. Ajettiin isoa tietä pois. Yhden kaupan pihalla, yksinäinen pulu nokki maasta jotakin syötävää.

Tänään ensimmäiset hanhiparvien äänet kuuluivat, vähän klo 6 jälkeen aamulla. Päivällä myös kuuluivat voimakkaat lintujen äänet olohuoneeseen, kun istuin siellä. Mitään en nähnyt, kun ikkunasta koitin kurkistella. Katsoin varmaan väärään suuntaan.
Tosi paljon on jo lintuja tullut talvehtemispaikoilta taksisin päin. Maaliskuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti